5 października 2022

Blue-Bell – porady dla Ciebie!

Praktyczne porady do stworzenia swojego wymarzonego domu. Napisz do nas, a postaramy się pomóc.

Witryny chłodnicze do cukierni i kawiarni

3 min read
Witryny chłodnicze

Któż z nas nie lubi słodkości. Chyba nie ma takiej osoby. Jednak właściciele punktów oferujących tego typu produkty cukiernicze muszą pomyśleć o odpowiednim ich przechowywaniu i ekspozycję. Właśnie do tego celu mogą oni użyć witryn cukierniczych. Artykuł ten przedstawi Państwu dokładnie opis tych urządzeń.

Którą witrynę cukierniczą wybrać?

Decydując się na witrynę cukierniczą, należy zastanowić się, jakiego rodzaju ma ona być. W ofercie wielu firm istnieją urządzenia chłodnicze oraz neutralne. Te drugie nie posiadają żadnego systemu chłodniczego. Co za tym idzie, w ich wnętrzach panuje temperatura taka sama jak w lokalu. Mogą one służyć do przechowywania bułek słodkich lub pączków.

Natomiast pierwsze posiadają sprężarkę lub są dostosowane do podłączenie instalacji zewnętrznej. We wnętrzu tego typu maszyny panuje obniżona temperatura (zazwyczaj od 4°C do 14°C). Takie parametry pozwalają zachować świeżość oraz konsystencje przechowywanych produktów cukierniczych.  W związku z tym można w nich magazynować różnego rodzaju ciasta kremowych oraz torty z bitej śmietany.

Personalizacja witryn cukierniczych

Prócz odpowiednich wymogów technicznych witryny cukiernicze muszą także dobrze wyglądać w lokalu gastronomicznym. W związku, z czym warto wybrać takiego dostawce, który oferuje szeroką paletę kolorystyczną. Najlepiej jeszcze, aby wszystkie wybarwienia były w standardowej cenie i nie trzeba było za nie dopłacać. Większość firm na rynku oferuje, co najmniej kilka kolorów elementów metalowych. Jednak są również takie, które umożliwiają zmianę wyglądu również części drewnianych.  Im większa możliwość personalizacji, tym lepiej dla Was. Będziecie mogli wówczas jeszcze lepiej dostosować urządzenie do wyglądu Waszego lokalu.

Ważne informacje przy wyborze witryn cukierniczych

W przypadku chęci zakupu witryny cukierniczej warto dowiedzieć się kilku następujących rzeczy:

  • Rodzaj zastosowanego chłodzenia – urządzenia te mogą być wyposażone w chłodzenie aktywne (wentylatorowe) lub pasywne. W przypadku tych pierwszych może dojść do wysuszania produktów. Szczególnie, jeżeli ich rotacja nie jest zbyt duża.
  • Rodzaj szkła – szyby zastosowane w maszynach mogą być hartowane lub zespolone. Warto wybierać te pierwsze, ponieważ są one odporniejsze na uszkodzenia mechaniczne.
  • Kształt szkła – producenci produkują witryny z oszkleniem prostym lub giętym. Obydwa wykonania dość mocno różnią się od siebie wizualnie w związku, z czym warto ocenić je przed zakupem.
  • Oświetlenie wewnętrzne – przydaje się ono, aby jeszcze bardziej podkreślić walory wystawianych towarów. Powinno być ono LED-owe w związku z oszczędnościami, jakie wypływają z tego aspektu.
  • Wymiary ekspozycji wewnętrznej – to one pozwolą określić, ile będzie miejsca na produkty, które chcemy przedstawić naszym klientom.

Zakup witryn cukierniczych

W przypadku chęci zakupu nowych witryn cukierniczych zapraszamy pod adres: https://www.wyposazenie-sklepowe.pl/2249-witryny-cukiernicze. Znajdziecie tam bogatą ofertę tych maszyn od różnych producentów. Większości polskich, co jest również ogromnym atutem. Oprócz tego możecie liczyć na fachowe porady oraz wysokie rabaty. Z naszej strony dziękujemy za przeczytanie artykułu i zapraszamy do innych naszych branżowych publikacji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.