Automat do lodów

Sezon na lody coraz bliżej – lodziarnie w modzie

Lody to jeden z deserów, który zawsze cieszy się popularnością. Szczególnie w upalne dni zarówno dzieci, jak i dorośli poszukują smacznego orzeźwienia, a do lodziarni ustawiają się długie kolejki. Wszystko to sprawia, że sprzedaż lodów może być doskonałym pomysłem na biznes. Niezależnie od tego, czy chcesz otworzyć punkt specjalizujący się w lodach, czy jedynie uzupełnić ofertę istniejącego już lokalu o ten smaczny deser, będziesz potrzebować odpowiedniego wyposażenia.

Jak zacząć sprzedawać lody?

Kiedy żar leje się z nieba, mało kto oprze się smacznym lodom, sorbetom czy mrożonemu jogurtowi. Wbrew pozorom sprzedaż lodów nie jest wymagająca. Nie musisz mieć dużego zaplecza i wiedzy na temat przyrządzania słodkiej zamrożonej masy. Automaty do lodów włoskich produkują równie smaczne desery, a ich obsługa i eksploatacja jest prosta.

Aby sprzedawać lody z automatu, wystarczy jedynie niewielka przestrzeń. Sama maszyna nie zajmuje dużo miejsca, a do działania nie potrzebujesz żadnej innej specjalistycznej aparatury. Lody z automatu powstają zwykle poprzez połączenie specjalnej mieszanki z wodą, a zatem nie jest wymagana również przestrzeń do przechowywania składników do ich produkcji. Warto zaopatrzyć się jednak w wafelki o różnych kształtach oraz dodatki takie jak kolorowe posypki i smaczne polewy. Pozwoli to urozmaicić ofertę i przyciągnąć jeszcze więcej klientów. Nie wolno zapominać również o serwetkach czy jednorazowych łyżeczkach dla gości, jednak wszystkie z tych akcesoriów zmieszczą się nawet w bardzo małym lokalu.

Automat do lodów włoskich – na co zwracać uwagę przy zakupie?

Chcąc rozpocząć sezonową lub całoroczną sprzedaż lodów włoskich, trzeba przede wszystkim zaopatrzyć się w odpowiedni sprzęt. Automat do lodów to jedyne urządzenie, jakiego potrzebujesz, dlatego warto szczególnie przyjrzeć się jego parametrom przed zakupem. W specjalistycznych sklepach zajmujących się zaopatrzeniem gastronomii, takich jak Multigastro, znajdziesz szeroki wybór maszyn o różnej wielkości, wydajności i dodatkowych funkcjach. Nowoczesne urządzenia tego typu są zgodne z systemem HACCP, łatwe w czyszczeniu i obsłudze. Wybierając taki model, zapewnisz więc sobie bezproblemową eksploatację. Zwróć uwagę na wykorzystywaną metodę chłodzenia oraz materiał, z którego wykonane są pojemniki na masę, mieszadła czy dozowniki. Najlepsza będzie stal nierdzewna. Przyda się też czujnik, który będzie informował o ilości mieszanki pozostałej w zbiorniku. Zaopatrz się w jedno- lub dwusmakowy automat do lodów włoskich o dowolnej pojemności i rozpocznij swój letni biznes!

Post Author: Marcela Milosz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.